Masáže

Klasická masáž

Masáž je súbor rôznych hmatov usporiadaných určitým spôsobom používaných na ľudskom tele za účelom:

  • Odstránenia únavy
  • Odstránenia alebo zmiernenia bolesti
  • Regenerácie telesných schopností
  • Zvýšenia telesnej výkonnosti
  • Zlepšenia psychickej a fyzickej relaxácie
  • Pestovania krásy tela

Celkové kontraindikácie: choroba, zvýšená teplota, celková telesná slabosť, infekčné ochorenia, nádorové ochorenia, osteoporóza, krvácavé stavy, hnisavé ochorenia kože, bezprostredne po hlavných jedlách.

Miestne kontraindikácie: varixy (kŕčové žily), poranenia kože, odreniny, otvorené a hnisavé rany, materské znamienka vystupujúce nad kožu a pigmentové škvrny, zápaly kĺbov a mäkkých tkanív.

Športová masáž

Využívame dva druhy športovej masáže:

  1. pred športovým výkonom – tvrdá, rýchla masáž, ktorej úlohou je nabudiť organizmus, pripraviť na športový výkon
  2. po športovom výkone – pomalá relaxačná masáž, ktorej úlohou je ukľudniť organizmus a znížiť svalové i psychické napätie po športovom výkone

Bankovanie - vákuová masáž

Je liečebná metóda, ktorá má pôvod v tradičnej čínskej medicíne. Banka sa priloží k telu tak aby sa vytvoril podtlak a vsaje do seba časť kože aj s podkožím. To spôsobí (okrem iného) popraskanie povrchových ( kapilárnych) cievok, červené krvinky preniknú do priestoru, malý výron krvi a lymfy zvýši cirkuláciu krvi a prívod kyslíku do okolia, v čoho dôsledku nastanú regeneračné procesy organizmu.

Manuálna lymfodrenáž

Je ručná lymfodrenážna masáž, ktorá sa používa na “naštartovanie” lymfatického systému. Rieši problémy ako pocit ťažkých nôh, opuchy, pocit únavy, celulitída a celkové oslabenie imunity. Pri lymfodrenážnej masáži sa vyprázdňujú lymfatické uzliny a následne podporuje tok lymfy – zlepšuje sa činnosť lymfatického systému. Lymfodrenážna masáž sa nazýva tiež “odborné hladkanie” čo napovedá, že sa vykonáva jemne, no terapeut musí dôkladne poznať anatómiu ľudského tela – najmä lymfatického systému. Túto masáž odporúčame vykonávať vždy celotelovo.

Kineziotejping

Je metóda, pri ktorej sa na telo aplikujú (lepia) elastické pásky – tejpy, ktoré majú podobné vlastnosti (hrúbku, pružnosť) ako ľudská pokožka. Ich správnou a odbornou aplikáciou môžeme dosiahnuť presne to, čo si daný problém vyžaduje: uvoľnenie svalov/šliach, spevnenie svalov/šliach/kĺbov, zlepšenie držania tela, zlepšenie lymfatického toku, zmiernenie opuchu.

Manuálna terapia

Je terapia, pri ktorej sa jemným prístupom dostávajú kĺby celého tela na správne miesto. Nejedná sa o klasické “tvrdé naprávanie”, čo znamená, že metóda je vhodná a bezpečná pre všetkých. Pri tejto metóde sa zameriavame na najproblematickejšie kĺbne plochy ako stavce, SI skĺbenia, panva, bedrové kĺby, kolenné kĺby, palce na dolných končatinách, ramená.

Masáž lávovými kameňmi

Je relaxačná terapia, ktorá pomáha uvoľniť stuhnuté svaly a regenerovať jemné tkanivá na tele. Pri tomto špecifickom druhu masáže sa využívajú hladké kamene vyhrievané na 50 – 57 stupnňov. Kamene sú vyrobené z čadiča, čo zabezpečuje dlhšie zachovanie a vyžarovanie tepla. Suché teplo, ktoré kamene vyžarujú, priaznivo pôsobí na psychiku i na stuhnuté štruktúry tela, uvľnuje napätie a stres, zlepšuje prekrvenie a blahodárne pôsobí na spánok.

Maderoterapia

Je masážna technika so špeciálne navrhnutými drevenými prvkami, v rôznych veľkostiach a tvaroch. Vznikla v Kolumbii pred viac ako 100 rokmi. Ide o účinnú metódu s cieľom stimlovať tok lymfy, aktivovať lymfatický systém tela a tým ho uvoľniť od nahromadených toxínov a vody v medzibunkových priestoroch, stimulovať metabolizmus na spaľovanie tukov. Cieľom maderoterapie je odstrániť tuk, ktorý sa hromadí v rôznych častiach tela (boky, stehná, brucho) a tvarovanie postavy. Maderoterapia je vynikajúca prírodná anticelulitídna masážna technika celého tela.

DENIS PATRÁŠ

Čepeňská 2370/1,
Sereď 926 01 

Mobil: 0907 257 953 (Denis Patráš) – SMS forma

Email: info@centrumzdravehotela.sk

Centrum zdravého tela
centrum_zdraveho_tela